"Al nord, diuen, pa. Al sud criden, gana" (Benjamin Lajo)
Ja veus.... emmanillar a un home per demanar que li parlin en català...... aqui us deixo les dos versions....
 

Va emmanillar un viatger que li va dir que canviés de llengua

Redacció
BARCELONA

El jutjat d'instrucció número 4 de Badalona va jutjar ahir un vigilant de seguretat de l'estació de la Renfe d'aquesta població del Barcelonès que a finals de desembre va emmanillar un viatger que li havia reclamat que li parlés en català.
Lluís de Izaguirre, que treballa de professor a la Universitat Pompeu Fabra (UPF), va denunciar el vigilant per un presumpte delicte de lesions, mentre que el guàrdia de seguretat també va demandar paral·lelament el professor per un presumpte delicte de lesions i un altre delicte d'amenaces. La demanda especifica que el treballador de la Renfe va patir ferides a la cama produïdes en el moment que els dos implicats van forcejar.

Denúncies paral·leles
Els fets van passar el 21 de desembre i van començar quan el guàrdia de seguretat de la companyia de transports va exigir a Izaguirre, parlant-li en espanyol, que s'identifiqués després que hagués saltat la tanca d'accés a l'estació, sempre segons la versió del vigilant. En aquell moment, però, el professor li va demanar que fes el favor de parlar-li en català i, segons consta a la denúncia, la resposta va ser en primer lloc tirar-lo a terra i tot seguit, emmanillar-lo.
El cas s'hauria d'haver resolt per mitjà d'un judici ràpid convocat per al 30 de desembre, però la defensa d'Izaguirre va exigir que se celebrés un judici conjunt per resoldre les dues denúncies.
Ahir, no va transcendir cap versió dels testimonis, perquè el jutge va prohibir l'entrada a la sala de vistes dels mitjans de comunicació i cap de les dues parts va voler fer cap declaració a la sortida de la sessió. El judici va quedar vist per a sentència i es preveu que el resultat es coneixerà d'aquí a quinze dies o un mes.
 
Joomla templates by a4joomla