"El fet innegable que a Catalunya, com altres països ibèrics, siguin una colònia d´Espanya, ocasiona una conseqüència gravíssima: no és l´explotació d´una classe social per una altra classe. És l´explotació d´un poble per un altre poble". (Josep Armengou, escriptor català)

L'empresa Prosegur Servimax va fer fora una recepcionista per no atendre en castellà.


Mireia Rourera
BARCELONA
Una estudiant de Sabadell que treballava de recepcionista en una multinacional situada a Sant Cugat, Anna C., de 24 anys, va ser acomiadada a finals del mes de novembre passat per no atendre en castellà una altra empleada, segons han denunciat Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua.
La jove treballava des de feia un any i mig a la recepció de Hewlett Packard, una empresa de material informàtic, quan de cop i volta el passat 30 de novembre la van fer fora. La responsable de l'acomiadament va ser Prosegur Servimax, l'empresa que Hewlett Packard té subcontractada perquè s'encarregi del personal de seguretat i recepció. "Mitja hora abans d'acabar el meu horari laboral em van dir que l'endemà no calia que tornés, i em vaig quedar al·lucinada", va explicar ahir la noia. Segons ella, quan l'endemà va anar a firmar l'acomiadament un company de personal li va deixar llegir un correu intern de l'empresa on s'especificava que la feien fora per un incident que havia passat uns mesos enrere i que tenia a veure amb el fet que ella s'havia negat a parlar en castellà.
"Va ser un dia que va venir una empleada de la casa que és professora d'anglès i que volia localitzar una persona. Jo li parlava en català i ella m'entenia perfectament però en un moment donat em va preguntar si no la pensava atendre en castellà", va recordar. "Aleshores -va especificar- jo li vaig dir que si ella no m'hagués entès jo no hauria tingut cap problema a passar-me al castellà, però que com que m'entenia perfectament pensava continuar parlant en català. Ella em va dir que em denunciaria als meus superiors". Però l'Anna també va anar a parlar amb els seus caps de Prosegur Servimax que, segons assegura ella, li van dir que estigués tranquil·la, "que no passava res". Malgrat això, la noia va acabar essent acomiadada.
El gabinet jurídic d'Òmnium Cultural i la Plataforma per la Llengua, que ahir van remarcar que són moltes les queixes que es reben per l'incompliment dels drets lingüístics, han iniciat una demanda per acomiadament improcedent. Dimarts que ve, dia 18, s'ha de fer als jutjats l'acte de conciliació.

Joomla templates by a4joomla