"Talla la pizza en quatre trossos, perquè no tinc fam per a menjar-ne sis." - Yogi Berra (Via Cambalache 3,14)

Sempre he dit que sóc inculte, serà perquè quan era petit no m'interessaven les coses que m'interessen ara. Sembla ser, que poc a poc vaig descobrint tot el que m'havia perdut per falta d'interès. L'ultim és el grandissim Ovidi Montllor. Com pot ser, que personatges com Francesc Pujols, Ovidi Montllor o Lluís Maria Xirinacs (per citar-ne alguns) hagin arribat a mi tant tard...

No sóc d'aquells que pensen que la culpa la té algú. Educació, televisió, pares, Estat, entorn... El cas és, que sempre he estat un inculte, i això només rau en la meva persona. Suposo que tothom té el seu moment però quan més descobreixo, més me'n adono de la meva ignorància.

Tot això, no tindria importància, sinó es tractés de temes que fan referència estricte el meu sentiment d'arrelament a una terra, Catalunya. Hi ha una cultura, la dels Països Catalans.

De vegades penso, que s'hauria de ser més insistent en la defensa d'un pensament, els personatges que he citat, ho eren, i potser per això avui hi ha persones que dediquen un escrit, un treball, un record o simplement volen avocar un pensament.

Com sempre dic a la gent que m'envolta, somiserem és el lloc, on emmagatzemo totes aquelles coses que no vull oblidar, que intenten dia a dia enfortir el meu pensament a base d'arguments i reflexions que s'enllacen directament amb el meu arrelament.

Seguiré sent un inculte, però ara ja puc dir... Que sóc català, perquè vull!

Va per tu Ovidi!!!

 

Joomla templates by a4joomla