"Tota colonització és en el fons idèntica: un procés de despersonalització de la voluntat interna d´una comunitat -tingui o no aquesta comunitat consciència de la seva existència diferenciada- per imperatius externs". (Ahmed Ben Salah)-(Llibre "significations et perspectives de la colonisation")
Molt interessant. No sempre sabem si els diners amb els que col·laborem en causes benèfiques arriben on haurien d'arribar. Aquest article és una mostra que a Catalunya les coses es fan bé. Podem estar tranquils.
COOPERACIÓ
Quina és la tasca del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament ?

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament és una organització formada bàsicament per ajuntaments catalans i altres institucions públiques d'àmbit municipal ( diputacions, consells comarcals i mancomunitats ) i  per algunes ONG, que destinen una part del seu pressupost a finançar accions de cooperació al desenvolupament i de solidaritat amb els pobles dels països més desfavorits.

D'entre els objectius a aconseguir pel Fons, destaquem el d'administrar i gestionar els recursos econòmics  lliurats pels seus associats. Aquests recursos, es destinen a finançar projectes de solidaritat i cooperació als països en vies de desenvolupament, projectes de sensibilització a Catalunya, i també quan la situació ho requereix, a campanyes d'emergència.

Així doncs, en cas de ser una ONG de desenvolupament, o bé una organització social que realitza accions de cooperació i solidaritat, i amb seu social a Catalunya, podeu accedir a presentar el vostre Projecte al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, per tal de que us sigui financiat pel mateix.

Ara bé, degut a la limitació dels recursos, existeixen prioritats de finançament a l'hora d'analitzar i seleccionar els projectes presentats, així com també d'altres criteris aplicats per aprovar'els.

Si voleu conèixer quins són aquests criteris i els terminis de presentació, així com les linies de treball i organització del Fons, podeu accedir a la seva pàgina web.

A més, a continuació us facilitem  l'enllaç directa als documents de presentació dels projectes:
· De cooperació
· De sensabilització i educació al desenvolupament a Catalunya
Joomla templates by a4joomla