"Estima i fes el que vulguis. Si calles, callaràs amb amor; si crides, cridaràs amb amor; si corregeixes, corregiràs amb amor, si perdones, perdonaràs amb amor" (Tàcit, historiador romà)

Ara que ja tenim el domini .CAT hem d’aconseguir una cosa molt més difícil, que es el .ct, el problema d’aquest últim, és, que als dominis amb dues lletres estan destinats als Estats.... i Catalunya evidentment encara no ho és... el tema està, en que el govern d’Espanya en un primer moment va dir que ens recolzaria.... i ara Montilla ho desmenteix!

Però bé, com sempre dic.... Seguim caminant cap a ITACA!

A continuació us deixo un article parlant del tema....


Redacció

Catalunya serà una nació virtual a Internet però mai aconseguirà la condició d'Estat virtual a la xarxa. Aquest és el missatge que es desprèn de les paraules del ministre d'Indústria, Turisme i Consum, José Montilla, que va assegurar que el govern central no farà costat, en cas de ser consultat, a la possible creació del domini .ct a Internet.

La Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), organisme que concedeix els nous dominis, va donar el mes passat la llum verda a la creació del .cat que permetrà identificar les pàgines que pertanyen al domini lingüístic i cultural català. Per contra els dominis territorials com .ad (Andorra) o .it (Itàlia) identifiquen Estats.

 
Pregunta del PP

És en aquest sentit que Montilla va assegurar ahir que si el govern central és preguntat per la ICANN sobre la possible creació del domini territorial per a Catalunya "no hi donaríem suport". En resposta a una pregunta d'una senadora del Partit Popular, José Montilla va afirmar: "Catalunya, tot i la seva identitat nacional, no és un Estat. Els dominis de primer nivell com el .ct es reserven per als Estats, i Catalunya no ho és". El ministre va recordar que la ICANN ja va rebutjar en el seu dia la sol·licitud per a aquest domini. Montilla va posar de manifest que el govern central no va oposar-se al reconeixement de la fórmula .cat i va assegurar que "amb aquest domini, la comunitat cultural i lingüística de Catalunya ja disposa de la presència necessària a la xarxa".

La resposta del ministre va provocar la reacció de satisfacció de la senadora del PP, Mercedes Coloma, que va recordar al govern central que té un paper clau en l'opinió de la ICANN.

Noticia extreta del diari Avui
Joomla templates by a4joomla