"Fotografiar és posar en la mateixa línia de mira, el cap, l'ull i el cor. - Cartier Bressons

El jutjat contenciós administratiu número 5 de Barcelona ha dictat una interlocutòria segons la qual no admet el recurs de l'associació Convivencia Cívica Catalana en contra de l'ajuntament de Sant Pere de Torelló (Osona) per no fer onejar la bandera espanyola. L'associació, de caràcter anticatalanista i encapçalada pel popular Alejo Vidal-Quadras, va denunciar diferents ajuntaments del Principat perquè no penjaven la bandera espanyola.

La interlocutòria, acorda 'declarar la inadmissibilitat del recurs contenciós' per haver-se interposat 'contra activitat no susceptible d'impugnació'. Els serveis jurídics de l'Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) van donar suport a l'ajuntament, així com un centenar de consistoris denunciats per l'organització de Vidal-Qadras per aquest motiu. L'ACM ha destacat que 'la resolució judicial dóna per bones les al·legacions presentades per la defensa i que es fonamentaven en la falta d'objecte i legitimitat dels denunciants'. L'associació ha al·legat que Convivencia Cívica Catalana només denuncia que no es penja la bandera espanyola però no ho demostra i, a més, la resolució també posa de manifest la falta de legitimitat a la presentació del recurs fora del termini establert'. L'associació municipalista ha expressat la seva satisfacció per la resolució judicial i s'ha mostrat confiada que la resta de contenciosos oberts pel mateix motiu acabin 'de manera satisfactòria per als interessos dels ajuntaments'.
L'associació espanyolista va interposar denúncies contra els ajuntaments de Albesa, Amposta, Artesa de Segre, Cambrils, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Castellvell del Camp, Celrà, Cornudella de Montsant, Desaigües, Flaçà, Fornells de la Selva, Maspujols, Montbrió del Camp, Mont-roig del Camp, Penelles, Rocafort de Queralt, Salt, Sant Andreu Salou, Sant Llorenç Savall, Sant Martí de Llémena, Tàrrega, Ulldecona i Vilablareix, els quals van engegar la campanya 'Un país, una bandera', per defensar 'els símbols i la identitat de Catalunya.


Informació extreta de VilaWeb.

Joomla templates by a4joomla