"Teoria és quan tot és sabut però no res funciona. Pràctica és quan tot funciona, però ningú no sap per què. Ací s'ajunten la teoria i la pràctica: res funciona i ningú no sap per què."

Informa: Peres

El tinent de la Guàrdia Civil que va dirigir l'operació de detenció i empresonament d'un pagès d'Almería, que va resultar mort, el passat 24 de juliol ha estat "suspès" durant tres mesos. Segons les notícies d'agència, sembla provat que el guàrdia va fer servir dues porres, una d'elèctrica i una altra d'extensible -cap de les dues reglamentària- per "reduir" el pagès, que com a resultat de la "reducció" va morir a la mateixa comissaria.

La víctima va ser detinguda a la carretera arran d'una discussió sobre un accident de trànsit en el qual presumptament havia estat implicat. La seva família va posar una denúncia per “lesions amb resultat de mort” i pel “tracte degradant” que va rebre la víctima. La Guàrdia Civil ha acusat l'home, per la seva part, d'haver-se pres "una droga" el dia anterior, la qual cosa va provocar-li "una reacció violenta", i per això es va morir "d'una aturada cardíaca".

L'advocat de la víctima, José Ramón Cantalejo, ha dit que l'autòpsia dóna la raó a la família, i ha qualificat de “salvatjada” la pallissa que va rebre "presumptament" la víctima; segons ha dit, “estava lligat de mans i turmells i tenia cops de porra fins i tot als peus”. El cas està sota procediment judicial, però de moment sobta molt a tothom que la reacció de la Guàrdia Civil hagi estat "suspendre" tres mesos el tinent implicat. Per què només "suspendre"? Per què "tres mesos"? Què diria la Guàrdia Civil si un diputat d'EHAK hagués mort un policia en una herriko taberna i la reacció d'EHAK fos suspendre tres mesos de militància el diputat?

Text extret de Racó Català.

Joomla templates by a4joomla