"Els ordinadors fan el que els dius que facin, no el que tu vols que facin." - Important distinció que s'escapa a molts usuaris

Sembla ser que poc a poc aquest d'ERC es van posant les piles… ja era hora, jo ja pensava que el nou Estatut no parlaria del dret a l’autodeterminació, que recordo, es un dels drets mes elementals de la humanitat.

Resolució 49/148 de l'Assamble General de l' ONU del 7 de febrer de 1995. En aquesta data es proclama la ''realització universal del dret dels pobles a l'autodeterminació" en la qual es destaca: ''la importancia, per a la garantia efectiva i el compliment dels drets humans, de la realització del dret dels pobles a l'autodeterminació".

Aquí us deixo la noticia publicada a Tribuna Catalana.
Barcelona · 19/07/2005

Les coses estan canviant. ERC s’ha adonat que no pot actuar com un apèndix del PSC a la comissió de l’Estatut. Els 23 diputats que té la converteixen en el jutge de quines propostes tiren en davant i quines no en el redactat del text. Amb la paella pel mànec, els republicans han decidit ara demanar que el nou Estatut reconegui “el dret a l’autodeterminació”. L’argumentació usada per ERC no pot ser més adequada: el projecte d’Estatut de Núria (1931), que va ser tombat en part per les Corts republicanes espanyoles, ja esmentava aquest dret. A més, diferents resolucions del Parlament des del seu restabliment avalen la proposta republicana.
El portaveu d’ERC al Parlament i home fort de les negociacions republicanes, Joan Ridao, ha deixat clar que, per ERC, l’autodeterminació és "és un dret mínim, que no equival a la independència, i que, per tant, no té per què espantar ningú, i és un dret democràtic que consisteix bàsicament que el futur de Catalunya el decideixin els catalans i catalanes". Encara que els socialistes no estiguin disposats a admetre la proposta dels seus socis, ERC podria tirar endavant aquesta iniciativa amb el suport de CiU, ja que les votacions en comissió només necessiten d’una majoria absoluta. És ara, i no en la votació final, quan els republicans han de fer valer la famosa clau de la legislatura.

Joomla templates by a4joomla