"Esforçar-se per a un mestre exigent és dur, però no tenir mestre és encara més dur." - O'Flahertie

Avui, navegant per internet m’he topat amb una pàgina de noticies en català Tribuna catalana, en aquesta pàgina es fan ressò d’algun diari de tarannà feixista i en concret d’unes declaracions dignes de llegir.... aquí us deixo la notícia.

El filòsof Gustavo Bueno continua engrandint el corpus ideològic de l’espanyolisme més irracional, tant de dretes com d’esquerres. Als seus 81 anys, Bueno es veu en cor d’afirmar amb tota tranquil·litat: “una Constitució que ha abolit la pena de mort i que no té possibilitats d’afusellar Ibarretxe és molt difícil que es mantingui”. Des de l’altaveu que li facilita el diari La Nueva España, Bueno actua d’ideòleg irracional contra tot allò que no faci olor de resclosit: “el que ha fet Ibarretxe és alta traïció; el que ha fet Maragall és alta traïció. Tota la història, des de Pericles, ens mostra que hi hauria d’haver hagut un judici sumaríssim”.
L’autor del llibre de capçalera España frente a Europa va elucubrar d’aquesta manera en el cicle ‘Monarquía o república’ celebrat a la capital asturiana. Va defensar que el regnat de Juan Carlos I és “l’últim fil d’unió de les autonomies, perquè pràcticament l’estat ja no existeix. Espanya s’ha trencat”. Les opcions polítiques que aposten perquè torni la República “només pretenen desarticular Espanya, una idea que Arzalluz va agafar dels nazis”. El filòsof tampoc no es va estar d’exaltar els ànims dels sectors més retrògrads del socialisme estatal, mostrant-se sorprès perquè no hi ha “reaccions més violentes dins el PSOE en la línia de Bono o Ibarra”.

 

Joomla templates by a4joomla