"En aquesta societat està millor vist ser guapo que ser intel·ligent." - Romana Martí, membre de la Tensa

Trobo lamentable que a l’any 2005 encara passin aquestes coses a la Jonquera... es veu que estan instant a la gent que passa de França a Catalunya a treure el distintiu CAT que portaven a la matricula (es clar que si el portaven a la matricula... es delicte).

El govern central nega que s'hi posin impediments

Redacció
BARCELONA

El vicepresident d'ICV Jaume Bosch va lliurar ahir al delegat del govern central a Catalunya, Joan Rangel, un dossier en el qual figuren 16 casos en què agents de la Policia Nacional van impedir el pas per la Jonquera a vehicles francesos que portaven el distintiu CAT enganxat a la matrícula.
L'elaboració d'aquest dossier s'ha fet, segons ha explicat el partit ecosocialista, davant les repetides afirmacions del subdelegat del govern central a Girona, Francesc Francisco-Busquets, negant aquests fets i qualificant les acusacions del dirigent d'ICV de "falses, irresponsables, demagògiques i poc honestes". ICV ja ha denunciat els fets al Senat i al Parlament Europeu per considerar-los "una vulneració dels drets dels ciutadans europeus a la lliure circulació entre Estats".
El dossier conté referències -amb noms i cognoms dels afectats- de 16 casos en què conductors francesos, la majoria de la Catalunya Nord, han estat retinguts a la Jonquera per portar l'adhesiu amb el distintiu CAT a la matrícula i, en alguns casos, obligats a retrocedir i a no poder entrar en territori de l'Estat espanyol.

Instruccions als policies
Entre els conductors afectats es troben l'escriptor Joan Lluís Lluís, el president del Casal Català Jaume I de Perpinyà, Josep Serra, i el ciutadà Joan Juvanteny, a qui diumenge passat se'l va instar a treure's l'adhesiu CAT del vehicle quan intentava traspassar la frontera.
Durant la reunió entre Jaume Bosch i el delegat del govern central, aquest va assegurar que les instruccions que reben els efectius policials són de "no molestar ningú pel CAT", ja que només es considera infracció administrativa si tapa part de la matrícula.
Bosch va reiterar a Rangel la seva queixa per l'actitud del subdelegat del govern central a Girona, que dilluns va acusar els ecosocialistes d'impulsar una "caça de bruixes pròpia de l'estalinisme o el maccarthisme", i va atribuir l'última denúncia a "una campanya política d'ICV". En acabar la reunió, Bosch va reconèixer que l'actitud de Joan Rangel contrasta amb les desqualificacions de Francisco-Busquets.
 
Joomla templates by a4joomla