"La programació és una lluita entre enginyers del software lluitant per construir programes cada vegada més grans, millors i a prova d'usuaris, i l'Univers intentant produir cada vegada més grans i millors usuaris. Per ara, guanya l'Univers." - Rich Cook
Ja fa dies que corre aquesta noticia, la col·laboració de Novell amb Microsoft deixa moltes portes obertes… o millor dit tancades!

La suposada col·laboració, pel que he estat indagant, es produeix perquè la gent de Microsoft s’ha “adonat” que molta gent treballa amb ambients mixtes Linux/Microsoft... normalment aquestes empreses, que no totes, usen distribucions amb bon suport, aquest és el cas de Novell que amb Suse té un suport per empreses boníssim, ho ser per experiència.

Dit això, a la versió oficial de la col·laboració, diuen que és per a millorar la integració dels dos sistemes fent-los el màxim compatibles.... però ja sabeu el que penso de Microsoft, sempre té una segona lectura, amagada, obscura...

Suposo que arribat a aquest punt us preguntareu, quina? Doncs aquí és on apareix un home molt savi (cruiztel) que descriu la seva opinió del tema.

Mal augurio para Linux debido a los acuerdos entre Microsoft y Novell. Microsoft no hace libre su software ni sus estándares, sino que abraza a Novell, pero ¿cuáles pueden ser algunas implicaciones de esto?

Microsoft y Novell trabajarán juntos en las patentes e interoperatibilidad de sus productos, y ambos seguramente resultarán beneficiados a corto plazo.

Steve Ballmer, ejecutivo de Microsoft, durante una conferencia de prensa dijo que “No licenciamos nuestra propiedad intelectual a Linux. Esto no es una posibilidad”.

Microsoft no creó o se adhirió a un estándar abierto y Novell paga una especie de regalía para poder utilizar propiedad intelectual de Microsoft.

Creando acuerdos con Novell y con afirmaciones de Ballmer como “Versiones Linux de Novell”, Microsoft creará una división en la comunidad del código abierto. Los grupos que sean parte del ecosistema de desarrollo de Novell se beneficiarán de la asociación con Microsoft y de la protección del riesgo de violar patentes.

Linux se fortaleció a través de una gran comunidad de vendedores y colaboradores que en conjunto hicieron un sistema operativo fuerte. Desafortunadamente creando antipatía o generando dudas de patentes con otros muy probablemente se dañe el espíritu colectivo.

Samba es la tecnología de código abierto que permite a servidores Linux trabajar con sus contrapartes Windows para intercambio de archivos. Microsoft durante largo tiempo ha argumentado que Samba de cierta manera infringe sobre el IP de Microsoft.

Ahora Novell tiene protección de patente de Microsoft para utilizar Samba, algo que todos los demás vendedores Linux no tienen.

Red Hat, Ubuntu, Mandriva, Oracle, IBM, HP, y muchos otros, usan Samba y podrían quedar en la línea de fuego legal de Microsoft.

Con la protección de riesgo de patente y el soporte de Microsoft de interoperatibilidad, probablemente muchas empresas importantes vean los ofrecimientos de Novell mucho más atractivos que antes.

Red Hat indemniza a sus clientes contra riesgos de patente como lo hace HP e IBM, pero el único vendedor Linux respaldado por Microsoft sigue siendo Novell.

Microsoft en lugar de volverse enemigo de Linux, sólo se vuelve en contra de aquellos quienes no respetan su propiedad intelectual, ¿Interesante estrategia no lo creen?

Esto podría ser considerado por algunos como una estrategia de Microsoft para dividir y quizás en última instancia, de prevalecer sobre Linux.

FUENTE:
http://www.internetnews.com/bus-news/article.php/3641851

NOTA DE "LINUX PARA TODOS":

ESTE ARTÍCULO NO REPRESENTA LA OPINIÓN O POSTURA DE LINUX PARA TODOS. SOLAMENTE HACE REFERENCIA A LA FUENTE QUE SE MENCIONA.


Autor: cruiztel

via linuxparatodos

Jo la certifico 100% i malgrat sigui una càbala no descarteu que el tema vingui per aquí, però a més i afegiria una altre teoria, aquesta si, és de collita pròpia.

Novell té un producte estrella que s’anomena Zenworks (esforç 0), es un producte que uneix i integra (en el NDS) totes i cada una de les eines que pot necessitar un administrador de sistemes en la seva xarxa, cosa realment sorprenent. Problema? que fins ara s’aprofitava de la lamentable seguretat de Microsoft saltant-se totes les restriccions del sistema per implementar les seves i poder-les controlar des del propi Novell... i aquí és on bé la meva teoria que s’afegiria a la del company anterior. Crec que Novell ha vist que no podrà seguint fent tot això amb el nou Windows Vista, ja que aquest cop sembla ser que la gent de Microsoft volen fer un producte infranquejable (je, je, je) ja ho veurem, però per si de cas, crec, que ha decidit col·laborar... per una banda Microsoft els deixa entrar en el seu sistema i per l’altre es carregen tota la comunitat Linux amb el tema Samba esmentat anteriorment... bona col·laboració (per ells) mal auguri per la comunitat Linuxera i per tant de retruc pel codi obert.

Enllaços relacionats

Arbol de noticias
Joomla templates by a4joomla